Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για Φασολοκεφτέδες, από την αγαπημένη φίλη μας και food blogger Ελπίδα Χαραλαμπίδου και από το blog της.

Τα όσπρια κάποτε τα τρώγαμε σπάνια, φασόλια και φακές δεν ήταν το καλύτερο μου πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Μαγειρεύω πολύ συχνά όσπρια, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Σούπα, σαλάτα, στον φούρνο ανάλογα την διάθεση και τον καιρό, γιατί τον χειμώνα τρως αλλιώς τα όσπρια. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή  να φτιάξετε διαφορετικά τα φασόλια, μια πρόταση και για κάποιον που δεν τρώει κρέας.

Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε διαφορετικά κεφτεδάκια, με φασόλια.

Φασολοκεφτέδες

Υλικά

1 κούπα φασόλια

1 κρεμμύδι

1 καρότο

Κόκκινη πιπεριά

Πράσο (το άσπρο)

1 σκελίδα σκόρδο(προαιρετικά)

Φρέσκο κρεμμύδι

2 κ.σ πλιγούρι (μουσκεμένο σε νερό 10 λεπτά και στραγγισμένο)

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.γ μπέικιν

2 κ.σ νισεστέ

Αλάτιπιπέρικουρκουμά

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κούπα περίπου αλεύρι

2 κ.σ ελαιόλαδο για το τηγάνι

Φασολοκεφτέδες

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, μόλις πάρουν βράση, κλείνουμε την κουζίνα και αφήνουμε μισή ώρα όπως είναι σκεπασμένα.

Βράζουμε δέκα λεπτά στην χύτρα  τα φασόλια ή σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα περνάμε από  το μούλτι, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αν δεν τα τρώνε τα παιδιά σας τα περνάτε και αυτά από το μούλτι.

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά  και τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο  να ενωθούν  τα υλικά.

Πλάθουμε τους κεφτέδες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφήνουμε σε απορροφητικό  χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

Μυστικά

Αλεύρι λέω περίπου, η ζύμη κολλάει ελαφρώς γι αυτό λαδώστε τα χέρια σας.

Μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο, στη λαδόκολλα.

Καλή επιτυχία !!

Φασολοκεφτέδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *