Συνταγή για Ντολμαδάκια Γιαλαντζή
Συνταγές

Ντολμαδάκια Γιαλαντζή

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Συνταγή για Ντολμαδάκια Γιαλαντζή.

Τα υλικά τα οποία θα χρειαστείτε είναι:

350 γρ. Αμπελόφυλλα
1/2 Κιλό Ρύζι Καρολίνα
100 γρ. Κουκουνάρι
Άνηθο Ψιλοκομμένο
Δυόσμο Ψιλοκομμένο
1 Φλιτζάνι Τσαγιού Λάδι
4 Κρεμμύδια Ψιλοκομμένα
2 Λεμόνια (χυμό)
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πάμε να κάνουμε λοιπόν Ντολμαδάκια Γιαλαντζή. Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα και έπειτα τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, κουκουνάρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά. Από το μίγμα αυτό βάζουμε 1 κουταλιά με ένα κουταλάκι του γλυκού επάνω σε κάθε κληματόφυλλο και τα τυλίγουμε ένα-ένα. Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα κυκλικά, αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει με αμπελόφυλλά το κάτω μέρος της κατσαρόλας και έχουμε προσθέσει το ανάλογο ζεστό νερό και το λεμόνι. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην διαλυθούν και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν επί 45-50 λεπτά περίπου, ώστε το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια κρύα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *