Νηστίσιμα Μπισκότα Gingerbread
Συνταγές

Νηστίσιμα Μπισκότα Gingerbread

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Σας παρουσιάζουμε συνταγή για Νηστίσιμα Μπισκότα Gingerbread, από μια από τις αγαπημένες μας food blogger Έλενα Σμπώκου, η συνταγή αναδημοσιεύεται από την σελίδα της Elena’s Cooking.

Αυτά τα μυρωδάτα μπισκοτάκια είναι ότι πρέπει για να απασχολήσουμε δημιουργικά τα μικρά μας! Η ζύμη είναι εύπλαστη και επειδή δεν περιέχει αυγά ή βούτυρο είναι κατάλληλη για παιδάκια, γιατί σίγουρα θα φάνε κι λίγο ωμή …ειδικά αν είναι μικρά σαν το δικό μου.

Τα μπισκότα είναι τραγανά και ευωδιαστά όσο πρέπει για να μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα! Τι περιμένεις λοιπόν, μάζεψε τα υλικά σου και βουρ στην κουζίνα!

Υλικά

1 κούπα αλεύρι ολικής

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια ginger τριμμένο

1/2 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

1/4 κούπας λάδι καρύδας

1/2 κούπα ζάχαρη καστανή μαλακή

1/2 κούπα μελάσα

1 βανιλίνη

Νηστίσιμα Μπισκότα Gingerbread

Νηστίσιμα Μπισκότα Gingerbread

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζεις τα έξι πρώτα υλικά.

Σε ένα άλλο μικρότερο χτυπάς την ζάχαρη με το λάδι καρύδας, την μελάσα και την βανίλια, πολύ καλά.

Σταδιακά ενώνεις τα στερεά με τα γλυκά και φτιάχνεις μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ σφικτή η ζύμη μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Πλάθεις έναν δίσκο ζύμης και την τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντας την στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Ανοίγεις την ζύμη σε φύλλο με μισό εκατοστό πάχος και κόβεις τα μπισκότα με τα ανάλογα κουπ πατ ανθρωπάκια! Μόλις κόψεις με τα κουπ πατ τα μπισκότα , τα στρώνεις στο ταψί που έχεις καλύψει με λαδόκολλα.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά στους 170 βαθμούς σε αέρα. Τα μπικότα είναι έτοιμα όταν έχουν γίνει καφετί στις άκρες.

Τα βγάζεις και τα αφήνεις πάνω σε σχάρα να κρυώσουν πολύ καλά, μετά τα αποθηκεύεις μέσα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα. Αν θέλεις μπορείς να τα πασπαλίσεις με άχνη!

Συμβουλή για έξτρα τραγανά μπισκοτάκια! :  Βάζεις για 10 λεπτά στην κατάψυξη το ταψί με τα μπισκότα και μετά κατευθείαν στον ζεστό φούρνο!

Καλή επιτυχία !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *