Συνταγές Μαρινάδας
Συνταγές

Συνταγές Μαρινάδας Νο3

Κερδίστε 5 πόντους σχολιάζοντας το άρθρο

Η επόμενη πρόταση μας για μαρινάδες μετά το κοτόπουλο και το χοιρινό, είναι για μοσχαρίσιο κρέας. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε με μέτρο τα μπαχαρικά και αρωματικά ώστε να μην επισκιαστεί το καλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας.

Ελαιόλαδο και λευκό κρασί με μυρωδικά είναι ένα καλός συνδυασμός και αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τοκρασί με μπύρα ή και…….κονιάκ! Το Θυμάρι και η Ρίγανη θα δέσουν άψογα με το μοσχάρι, ενώ ταιριάζει και το Δενδρολίβανο ακόμα και το Σκόρδο αλλά αυτά τα δύο με μέτρο στις ποσότητες.

Από μπαχαρικά θα συστήναμε χοντρά πιπέρια και ειδικά Μιξ 4 Πιπεριών, ενώ και το Μπαχάρι δένει αρμονικά με τα μοσχαρίσια κρέατα.

Μια πρόταση μας για μαρινάδα:

100 ml Ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας πετιμέζι

Αλάτι

Ξύσμα φλούδας λαϊμ

1 κουταλιά σούπας Κρέμα Βαλσάμικου Πορτοκάλι

2 κουταλιές σούπας Μιξ 4 Πιπεριών

Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ και βρέχουμε το κρέας προσεκτικά ώστε να ποτίσει από όλες τις πλευρές. Βάζουμε το κρέας τυλιγμένο σε μεμβράνη στο ψυγείο για 6 ώρες. Πριν το ψήσιμο αφαιρούμε τους κόκκος πιπεριού που πιθανόν έχουν μείνει πάνω στο κρέας.

Καλή σας όρεξη !

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *