Για εσάς που έχετε επιλέξει ένα τρόπο ζωής απαλλαγμένο από την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων γενικά αλλά σας αρέσει το μπάρμπεκιου, τα λαχανικά στη σχάρα εκτός από ιδανική λύση είναι και εξαιρετικά σε γεύση. Φυσικά δεν χρειάζεται να ήσαστε vegan για να προτιμήσετε τα λαχανικά στη σχάρα μια και μπορούν να συνοδεύσουν άψογα και τα υπόλοιπα ψητά.Θαυμάσια γίνονται στη σχάρα οι μελιτζάνες, τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, οι ντομάτες χοντροκομμένες ή σε ροδέλες και φυσικά τα μανιτάρια ειδικά τα πλευρώτους.

Τα λαχανικά χρειάζονται απλά μια επάλειψη με ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο αλλά κάλλιστα μπορούν να μαριναριστούν. Τα υλικά τα οποία θα δέσουν ιδανικά είναι εκτός από το αλάτι και το πιπέρι οι κρέμες βαλσαμικού, το μέλι, το σκόρδο και το κόκκινο κρασί.

Η πρόταση μας για μαρινάδα λαχανικών:

100 ml ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας ανθόμελο

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο

Χτυπάμε με το σύρμα τα υλικά σε ένα μπολ. Βρέχουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο μπολ κλειστά με μια μεμβράνη, τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Πριν το ψήσιμο τα σκουπίζουμε ελαφρά.

Καλή σας όρεξη !


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *