Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα & Κουραμπιέδες

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες

Η φίλη μας και Food Blogger Ελπίδα Χαραλαμπίδου μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά της για τέλεια μελομακάρονα και κουραμπιέδες !

Μυστικά για Μελομακάρονα

Πάμε να φτιάξουμε παρέα τα πιο τέλεια Μελομακάρονα και να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου.

Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες
Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες
Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες

Αν δεν τα σιροπιάσετε, έχετε τέλεια μπισκότα.

Το μέλι μπαίνει πάντα στο τέλος στο σιρόπι.

Αν σας αρέσουν τα πολύ σιροπιασμένα μελομακάρονα, τα αφήνετε περισσότερο στο σιρόπι αν όχι το αντίθετο.

Μπορείτε να τα γεμίσετε με καρύδια ή σοκολάτα, να τα περιχύσετε με κουβερτούρα ή με σοκολάτα γάλακτος.

Αν θέλετε έξτρα μέλωμα, μπορείτε να τα περιχύσετε με μέλι.

Το σιρόπι που περισσεύει το κρατάτε για τα επόμενα ή για κάποιο άλλο γλυκό.

Όταν τα πλάθετε να έχουν το ίδιο μέγεθος, έτσι ψήνονται ομοιόμορφα.

Βάζετε όλα τα υλικά μπροστά σας, αυτό σας βοηθάει να μην ξεχάσετε κάποιο υλικό.

Ξεκουράζεται την ζύμη σας για να πλάθεται  εύκολα.

Διαλέξτε κάποιο ελαφρύ ελαιόλαδο ή βάλτε μισό καλαμποκέλαιο.

Ανακατέψτε καλά την ζάχαρη με το ελαιόλαδο, να διαλυθεί, έτσι ψήνονται καλύτερα.

Μην ζυμώνεται πολύ ώρα γιατί η ζύμη σας θα βγάλει  λάδι.

Προσέξτε μην προσθέσετε αλεύρι στο τέλος, γιατί θα βγούνε σκληρά τα μελομακάρονα  σας.

Σιροπιάζεται κρύα τα μελομακάρονα με ζεστό το σιρόπι.

Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες

Μυστικά για Κουραμπιέδες

Πάμε να φτιάξουμε παρέα στην κουζίνα μου, τους πιο τέλειους κουραμπιέδες και να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου.

Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες
Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες
Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες

Για να φτιάξετε επιτυχημένους κουραμπιέδες θα πάρετε ένα καλό βούτυρο, όχι μαργαρίνη.

Να έχετε όλα τα υλικά μπροστά σας σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.

Προσθέστε λίγο – λίγο το αλεύρι, να μην γίνει σφιχτή η ζύμη και ξεκουράστε την για να πλάθεται εύκολα.

Να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν σωστά, αν θέλετε τους ζυγίζετε κιόλας.

Τους βάζετε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα για να τους ψήσετε και μόλις κρυώσουν τους αχνίζετε, αν τους αχνίσετε ζεστά θα βγάλουν υγρασία.

Μπορείτε να βάλετε μέσα στην ζύμη σταγόνες σοκολάτας, αν δεν τρώτε αμύγδαλα.

Μη τους ψήσετε πολύ και στεγνώσουν γιατί δεν θα είναι αφράτοι, βγαίνουν μαλακοί από τον φούρνο αλλά μετά θα σφίξουν και άλλο.

Βάζετε την άχνη σε ένα σακουλάκι και βάζετε 5-6 κουραμπιέδες να τους αχνίσετε.

Αν παραλείψετε την άχνη έχετε τέλεια μπισκότα.

Διατηρούνται καλύτερα κλεισμένοι  σε μεταλλικό κουτί.

Μυστικά για τέλεια Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες

Καλή Επιτυχία !


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *