1. Εισαγωγή

α.       Η ατομική επιχείρηση Τεκτονίδου Κυριακή με την διακριτική επωνυμία Παντοπωλείο σέσουλα (από τούδε και στο εξής αναφερόμενη ως σέσουλα)   δεσμεύεται πλήρως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών της ιστοσελίδας της και των πελατών της. Δεν θα γνωστοποιούμε πληροφορίες πελατών σε τρίτα μέρη εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο για υπηρεσίας, όπως π.χ. για τις ανάγκες παράδοσης παραγγελίας, για πραγματοποίηση αναγκαίων πιστωτικών ελέγχων και ελέγχους ασφαλείας και στο πλαίσιο διαδικασιών αναζήτησης και δημιουργίας προφίλ πελατών υπό τους όρους της παρούσας Πολιτικής καθώς και κατόπιν συγκατάθεσής σας ή όπου υποχρεούμαστε εκ του νόμου προς τούτο όπως πχ. κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, δικαστικής απόφασης κ.λπ.. Η σέσουλα θα μεταχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα τα οποία της διατίθενται από τους χρήστες της ιστοσελίδας www.sesoyla.gr  αλλά και από τις υπόλοιπες ιστοσελίδες που παραπέμπουν σε αυτήν ,(στο εξής όλες αναφερόμενες ως ιστοσελίδα), σύμφωνα με όλους τους σχετικούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ελλάδας σχετικά με την προστασία των δεδομένων.

β.       Κατά τη χρήση της ιστοσελίδας, είστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας των στοιχείων του λογαριασμού σας και τον περιορισμό πρόσβασης στον υπολογιστή σας για την αποφυγή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο λογαριασμό σας. Συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την ευθύνη για όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο λογαριασμό σας ή με τον κωδικό πρόσβασής σας. Πρέπει να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσετε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας παραμένει απόρρητος και ασφαλής. Επιπρόσθετα, εάν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύετε ότι κάποιο άλλο άτομο γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασής σας ή ότι ο κωδικός αυτός χρησιμοποιείται ή είναι πιθανό να χρησιμοποιείται χωρίς τη συγκατάθεσή σας, πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας. Σε διαφορετική περίπτωση ευθύνεστε οι ίδιοι για οποιαδήποτε δραστηριότητα πραγματοποιηθεί με τον κωδικό χρήστη σας μέχρι του χρονικού σημείου ενημέρωσης μας. Σε κάθε περίπτωση το βάρος απόδειξης το φέρει πάντοτε το μέλος που επικαλείται την τυχόν έλλειψη ταυτοποίησης και όχι η σέσουλα. Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας οποιαδήποτε στιγμή μέσω της ενότητας «Ο Λογαριασμός μου» στην ιστοσελίδα. Σας συνιστούμε να αλλάζετε τακτικά τον κωδικό πρόσβασής σας, δηλαδή κάθε τρείς μήνες περίπου.

γ.       Βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες που μας παρέχετε είναι σωστές, αληθείς, και πλήρεις και ενημερώστε μας αμέσως για τυχόν αλλαγή στις λεπτομέρειες που καταχωρήσατε όταν εγγραφήκατε. Σε περίπτωση εγγραφής νομικού προσώπου πρέπει να αναφέρεται το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας καθώς και η πλήρης επωνυμία της. Η σέσουλα βασίζεται στις δηλώσεις του χρήστη για τα προσωπικά του στοιχεία και ουδεμία ευθύνη φέρει για αυτά.

δ.       Η σέσουλα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αρνηθεί την πρόσβαση στην ιστοσελίδα, να διακόψει λογαριασμούς, να αφαιρέσει ή να επεξεργαστεί περιεχόμενο, ή να ακυρώσει παραγγελίες κατά τη διακριτική της ευχέρεια.

ε.       Επισημαίνεται ότι το όνομα χρήστη που θα επιλέξει το μέλος δεν πρέπει να είναι παράνομο όπως λ.χ. χυδαίο, υποτιμητικό ή απρεπές με οποιονδήποτε τρόπο ή να παραβιάζει δικαιώματα πνευματικής ή βιομηχανικής ιδιοκτησίας ή άλλα δικαιώματα τρίτων. Επιπλέον, το όνομα χρήστη δεν πρέπει να περιέχει ενδείξεις για διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή διαδικτύου, προσωπικά στοιχεία επαφής/επικοινωνίας με τον χρήστη ή να βλάπτει οποιαδήποτε δικαιώματα τρίτων.

στ.     Η εν λόγω Πολιτική Απορρήτου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των όρων χρήσης της ιστοσελίδας και δεσμεύεστε από αυτή τόσο κατά την πλοήγησή σας την ιστοσελίδα μας όσο και κάθε φορά που εισέρχεσθε ως μέλος ή ως χρήστης στην ιστοσελίδα. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με την παρούσα Πολιτική παρακαλούμε να μην κάνετε χρήση της ιστοσελίδας.

ζ.      Η χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και υπηρεσιών πού παρέχονται στον επισκέπτη/χρήστη, από τον ιστότοπο www.sesoyla.gr ιδιοκτησίας της «Παντοπωλείο σέσουλα – Τεκτονίδου Κυριακή» , προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία σας με την Πολιτική Απορρήτου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του παρόντος ιστότοπου. Συνεπώς, ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας, πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτυακού μας τόπου. Αν δεν συμφωνεί, θα πρέπει να τον εγκαταλείψει και να ΜΗΝ κάνει καμία χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του.

η.   Αυτή η πολιτική απορρήτου μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο. Δεν θα ενημερώσουμε ρητά τους πελάτες μας ή τους χρήστες του ιστότοπου μας για τις αλλαγές  αυτές.  Αντ̓  αυτού, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιστασιακά αυτή τη σελίδα για τυχόν αλλαγές της παρούσας πολιτικής απορρήτου. Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου www.sesoyla.gr ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη  αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.

2. Συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

α.       Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε είναι πάντοτε συναφή και πρόσφορα προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας προς εσάς και την εκτέλεση αγοραπωλησιών από την ιστοσελίδα.

β.       Ειδικότερα, τα δεδομένα που συλλέγουμε είναι:

          1)      Προκαθορισμένα δεδομένα κατά την εγγραφή σας ως μέλους, καθώς και σε άλλα πεδία της ιστοσελίδας μας (όπως λ.χ. «Ο Λογαριασμός μου»,  «Επικοινωνήστε μαζί μας», «Livechat», κ.α.), όπως όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), όνομα μέλους, κωδικό μέλους. Από τα δεδομένα αυτά όσα είναι προαιρετικά δηλώνονται από εσάς κατόπιν αποκλειστικής επιλογής σας κατά την ελεύθερη βούλησή σας.

          2)      Την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σας σε περίπτωση που εγγραφείτε στη λίστα προκειμένου να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία/newsletters από την σέσουλα (χωρίς ταυτόχρονα να εγγραφείτε και ως μέλος μας).

          3)      Επίσης δηλώνετε και τα προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι συναφή και πρόσφορα για την εκτέλεση της συγκεκριμένης κάθε φορά αγοραπωλησίας σας όπως την πλήρη διεύθυνση παράδοσης, την πλήρη διεύθυνση τιμολόγησης, τα στοιχεία που αφορούν στην καταβολή της πληρωμής.

             4)      Τέλος δεδομένα επικοινωνιών όπως λ.χ. διεύθυνση IP τα οποία είναι τεχνικώς απαραίτητα για την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας ή/και για την διενέργεια αγορών, τα οποία διατηρούνται για όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος για επιχειρήσεις όπως η σέσουλα. (Νόμος 2742/1997, Νόμος 3471/2006, όπως ισχύουν και οι σχετικές με αυτούς διατάξεις.)

γ.    Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

δ.    Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε  τα προσωπικά σας δεδομένα. Εξαιρούνται τα απολύτως απαραίτητα προσωπικά δεδομένα (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, τηλέφωνο) τα οποία δίνονται στην εκάστοτε εταιρεία ταχυμεταφορών ή στα ΕΛ.ΤΑ ή στην εκάστοτε μεταφορική εταιρεία, προκειμένου να σας παραδωθεί η παραγγελία σας. Θεωρούμε ότι η εκάστοτε εταιρεία ταχυμεταφορών ή τα ΕΛ.ΤΑ ή η εκάστοτε μεταφορική εταιρεία είναι ένας τρίτος φορέας  επεξεργασίας  δεδομένων ο οποίος είναι συμβατός με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

ε.   Παράλληλα με τα εσωτερικά συστήματα πληροφορικής της εταιρείας μας, ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται  όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, με τις νομοθεσίες/κανονισμούς που ακολουθούν:

    Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)

    Κανονισμός 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

στ.   Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει αυτός ο ιστότοπος και γιατί τις συλλέγουμε:

        1.   Αυτός ο ιστότοπος συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για τους ακόλουθους λόγους:

              α)    Παρακολούθηση επισκεψιμότητας ιστότοπων

Όπως  οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και αυτός, χρησιμοποιεί το Google Analytics (GA) για να  παρακολουθεί  την  δραστηριότητα  των  χρηστών. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε  την πορεία τους  μέσα στον ιστότοπο. Παρόλο που η GA καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης  στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει  προσωπικά γνωστούς σε εμάς. Η GA καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση σας, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Θεωρούμε ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας  επεξεργασίας  δεδομένων ο οποίος είναι συμβατός με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

                  β)    Φόρμες επικοινωνίας και σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας φόρμα επικοινωνίας ή κάποιο σύνδεσμο του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί  ή θα υποβληθεί  σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας  δεδομένων,  όπως  ορίζονται παρακάτω στην ενότητα «Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας». Αντίθετα, τα δεδομένα αυτά  θα  μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι SMTP διακομιστές  μας, προστατεύονται από πρωτόκολλο ασφαλείας TLS (μερικές φορές  γνωστό και ως  SSL), που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το περιεχόμενο  του  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκρυπτογραφείται από τους τοπικούς μας  υπολογιστές και συσκευές.

                  γ)    Ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο

Εάν επιλέξετε να συμμετέχετε  στο ενημερωτικό δελτίο της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε, θα προωθηθεί στην MailChimp που μας παρέχει υπηρεσίες marketing για το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Η MailChimp είναι ένας  τρίτος  φορέας επεξεργασίας  δεδομένων (δείτε παρακάτω την ενότητα «Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας»). Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποβάλλετε δεν θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων εντός  του ιστότοπου ή σε κανένα από τα εσωτερικά συστήματα πληροφορικής της εταιρείας μας.

Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου θα παραμείνει στη βάση δεδομένων της MailChimp για όσο συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της για το marketing του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου ή μέχρι να ζητήσετε ρητά την κατάργηση του από τη λίστα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας  τον  σύνδεσμο διαγραφής που περιέχεται σε όλα τα  ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας στέλνουμε.

Όσο  η διεύθυνσή του  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας παραμένει στη βάση δεδομένων της MailChimp, θα λαμβάνετε περιοδικά (περίπου μία φορά το μήνα) ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς.

ε.   Εάν είστε κάτω των 18 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε  τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου.

3. Συγκατάθεση

α.       Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας ή την εγγραφή σας ως μέλους στην ιστοσελίδα ή με την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος από την ιστοσελίδα ή με την εγγραφή σας στη λίστα του ενημερωτικού δελτίου/newsletter μας δηλώνετε ότι αποδέχεστε και συναινείτε με την παρούσα Πολιτική καθώς και μας παρέχετε τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που αναφέρονται στο άρθρο 2 ανωτέρω.

β.       Σε περίπτωση αγοράς προϊόντων από την ιστοσελίδα μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας:

                   1)      Με την αποστολή αιτήματος για παραγγελία συναινείτε στη λήψη στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σας των ειδοποιήσεων του άρθρου 7 των Όρων και Προϋποθέσεων, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας.

                     2)      Να σας αποστέλλουμε ενημερωτικά δελτία/newslettersγια προϊόντα ή/και υπηρεσίες που διατίθενται δια μέσου της ιστοσελίδα. Την συγκατάθεση αυτή μπορείτε να άρετε οποτεδήποτε επικοινωνώντας μαζί μας ή να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο «κατάργηση εγγραφής» σε οποιαδήποτε επικοινωνία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

γ.       Με την επιφύλαξη της λήψης των ειδοποιήσεων που αναφέρονται στο άρθρο 7 των Όρων και Προϋποθέσεων για την εκτέλεση της παραγγελίας σας (νέας, τροποποιηθείσας, κατόπιν επιστροφής ή υπαναχώρησης), σε κάθε περίπτωση μπορείτε να άρετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία μέρους ή του συνόλου των προσωπικών σας δεδομένων όπως αυτά αναλύονται στο άρθρο 2 ανωτέρω ως εξής:

          1)      Για τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται στο άρθρο 2.β.1 ανωτέρω με τη διαγραφή σας από μέλος της ιστοσελίδας μας

          2)      Για τα προσωπικά δεδομένα που αναφέρονται στο άρθρο 2.β.2 ανωτέρω με την διαγραφή σας από τη λίστα του ενημερωτικού δελτίου/newsletter της εταιρείας μας οποτεδήποτε με τον τρόπο που αναφέρεται στο άρθρο 4.β. κατωτέρω.

δ.    Η σέσουλα δεν αποθηκεύει δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, τα οποία τα διαχειρίζεται με ασφάλεια και με δική του ευθύνη αποκλειστικά και μόνον ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών δια μέσου της ιστοσελίδας του οποίου γίνεται η επεξεργασία και η εκτέλεση των πληρωμών. Το ίδιο ισχύει και για δεδομένα πληρωμών τα οποία χρησιμοποιούνται από online παρόχους πληρωμών όπως π.χ. το PayPal.

ε.      Σε περίπτωση πάντως γνωστοποίησης από το μέλος, η οποία γίνεται μόνο προς τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της σέσουλας, καθώς είναι και οι μόνοι έχοντες πρόσβαση σε όποιες πληροφορίες των συναλλαγών σας είναι αναγκαίες για την διεκπεραίωση του αιτήματός σας, πληροφοριών λογαριασμού ταχυδρομικού ταμιευτηρίου ή/και τραπέζης του, το μέλος συναινεί ότι η σέσουλα θα χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία για όλες τις ενδεχόμενες επιστροφές χρηματικών ποσών προς το μέλος όπως λ.χ. σε περίπτωση υπαναχώρησης του. Για τις δε επιστροφές χρηματικών ποσών που γίνονται προς τις πιστωτικές κάρτες των μελών ή προς λογαριασμούς που τα μέλη διατηρούν σε online παρόχους πληρωμών όπως π.χ. το PayPal, υπεύθυνοι για την σχετική επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι αποκλειστικά και μόνον οι συνεργαζόμενες τράπεζες (εκδότρια και λήπτρια) ή ο τρίτος online πάροχος πληρωμών όπως π.χ. το PayPal.

στ.     Η σέσουλα σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για τις ενέργειες επί των προσωπικών σας δεδομένων ιστοσελίδων τρίτων μερών από τις οποίες συνδεθήκατε ή αποκτήσατε πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

4. Επικοινωνία και Διαφήμιση

α.       Εάν έχετε πραγματοποιήσει αγορά από την ιστοσελίδα, ενδέχεται κατά καιρούς να λαμβάνετε ενημερώσεις με γενικές πληροφορίες ή/και με διαφημιστικό χαρακτήρα (ενημερωτικά δελτία/newsletters) για τα τελευταία προϊόντα μας, νέα από τις δραστηριότητες της σέσουλας (όπως διαγωνισμοί, νικητές, κ.λπ.), καθώς και ειδικές προσφορές μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), SMS, γραπτών επιστολών και δια τηλεφώνου. Για τις ανωτέρω ενέργειες διαφήμισης το  μέλος συμφωνεί ότι η σέσουλα θα επεξεργάζεται και θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα του

β        Όλα τα μέλη της σέσουλας μπορούν να άρουν τη συναίνεσή τους από τη χρήση των προσωπικών δεδομένων τους και να επιλέξουν να μη λαμβάνουν επικοινωνίες για λόγους διαφήμισης (ενημερωτικά δελτία/newsletters). Εάν επιθυμείτε να σταματήσετε να λαμβάνετε επικοινωνίες για λόγους μάρκετινγκ (ενημερωτικά δελτία/newsletters) από τη σέσουλα ή/και επιλεγμένα τρίτα μέρη, πρέπει να το επιλέξετε από την ενότητα της Ιστοσελίδας «Ο Λογαριασμός μου». Μπορείτε να επισκεφθείτε την ενότητα «Ο Λογαριασμός μου» αφού εγγραφείτε και συνδεθείτε ή να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο «κατάργηση εγγραφής» σε οποιαδήποτε επικοινωνία μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

5. Cookies

Τί είναι το cookie;

Ο όρος «cookie» αναφέρεται σε ένα μικρό αρχείο δεδομένων που αποτελείται αποκλειστικά από μια σειρά πληροφοριών σε μορφή κειμένου, το οποίο ο ιστότοπος μεταφέρει στο πρόγραμμα πλοήγησης ιστού που βρίσκεται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, είτε προσωρινά καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας, είτε μερικές φορές για μεγαλύτερες περιόδους, ανάλογα με τον τύπο του cookie. Τα cookies εκτελούν διάφορες λειτουργίες (για παράδειγμα, σας ξεχωρίζουν από τους άλλους επισκέπτες του ίδιου ιστοτόπου ή θυμούνται ορισμένα πράγματα για εσάς, όπως τις προτιμήσεις σας) και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους ιστότοπους για να βελτιώσουν την εμπειρία σας ως χρήστη τους.

Κάθε cookie είναι μοναδικό για το πρόγραμμα πλοήγησής σας και περιέχει ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες. Ένα cookie συνήθως περιέχει το όνομα του πεδίου από όπου προήλθε το cookie, τη «διάρκεια ζωής» του cookie καθώς και μία τιμή (συνήθως με τη μορφή ενός τυχαίως παραχθέντα μοναδικού αριθμού).

Τύποι cookies

Οι βασικοί τύποι των cookies που ενδεχομένως να χρησιμοποιούν οι ιστότοποι περιγράφονται παρακάτω

        Cookies επίσκεψης (session cookies)

        Πρόκειται για προσωρινά cookies που παραμένουν στο αρχείο των cookies του προγράμματος πλοήγησης της συσκευής σας μόνο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας και διαγράφονται όταν κλείσετε το πρόγραμμα πλοήγησης.

         Μόνιμα cookies (persistent cookies)

        Αυτά παραμένουν στο αρχείο των cookies του προγράμματος πλοήγησης της συσκευής σας ακόμα και αφότου κλείσει το πρόγραμμα πλοήγησης, μερικές φορές για ένα έτος ή και παραπάνω (η ακριβής διάρκεια παραμονής εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής κάθε cookie). Τα μόνιμα cookies χρησιμοποιούνται όταν ο διαχειριστής του ιστοτόπου ενδεχομένως χρειάζεται να γνωρίζει ποιος είστε για παραπάνω από μία επισκέψεις (π.χ. για να θυμάται το όνομα χρήστη σας ή τις προτιμήσεις σας ως προς την παραμετροποίηση του ιστοτόπου).

           Cookies πρώτου μέρους (First-party cookies)

        Πρόκειται για cookies που εγκαθίστανται στο πρόγραμμα πλοήγησης και/ή στο σκληρό δίσκο της συσκευής σας από τον ιστότοπο τον οποίον επισκέπτεστε. Αυτό περιλαμβάνει την ανάθεση ενός μοναδικού αναγνωριστικού κωδικού σε εσάς με σκοπό την παρακολούθηση της πλοήγησής σας στον ιστότοπο. Οι διαχειριστές ιστοτόπων συχνά χρησιμοποιούν cookies πρώτου μέρους για τη διαχείριση των επισκέψεων και για σκοπούς αναγνώρισης.

           Cookies τρίτων μερών (Third-party cookies)

        Πρόκειται για cookies που χρησιμοποιούνται από τρίτα μέρη, όπως π.χ. κοινωνικά δίκτυα, για να παρακολουθούν τις επισκέψεις σας στους διάφορους ιστότοπους στους οποίους διαφημίζονται. Ο διαχειριστής του ιστοτόπου δεν έχει έλεγχο σε αυτά τα cookies τρίτων μερών.

   Τα cookies σε αυτό τον ιστότοπο και πώς να τα διαχειριστείτε:

Σε αυτόν τον ιστότοπο, χρησιμοποιούμε τα cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της χρήσης του ιστοτόπου από τους επισκέπτες του. Η λειτουργία του ιστοτόπου θα επηρεαστεί σημαντικά αν απενεργοποιήσετε ή αν δεν αποδεχθείτε την χρήση των cookies.

Ακολουθούν πληροφορίες σχετικά με τα cookies τρίτων μερών που χρησιμοποιούμε σε αυτόν τον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου απενεργοποίησής τους και της επίδρασης της απενεργοποίησης στη λειτουργία του ιστοτόπου. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διαχείρισης ορισμένων τύπων cookies, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ελέγχου ή διαγραφής τους, παρακαλούμε επισκεφτείτε τη διεύθυνση:  www.aboutcookies.org .

Cookies της Google Analytics

Τα cookies της υπηρεσίας Google Analytics είναι cookies ανάλυσης/καταγραφής απόδοσης που μας επιτρέπουν να συλλέγουμε ανώνυμες πληροφορίες για το πώς οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας. Αυτά τα cookies μπορούν να μας ενημερώνουν σχετικά με το πόσοι επισκέπτες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, την ώρα και τη διάρκεια της πρόσβασης, ενώ επίσης παρέχουν πληροφορίες για τον τρόπο πλοήγησης των επισκεπτών στα διάφορα σημεία του ιστοτόπου. Αυτές οι πληροφορίες μας βοηθούν να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ιστότοπός μας. Είναι ανώνυμες πληροφορίες και δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τα cookies της Google Analytics σχετικά με τον ιστοτόπό μας μεταφέρονται και αποθηκεύονται στους διακομιστές της Google σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου της Google.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την υπηρεσία Google Analytics, παρακαλούμε κάντε κλικ στο https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση από την υπηρεσία Google Analytics κάνοντας κλικ στο https://tools.go ogle.com/dlpa ge/gaoptout?hl =en=GB

Αν απενεργοποιήσετε αυτά τα cookies η χρήση του ιστοτόπου από εσάς δεν θα καταμετρείται, ούτε θα χρησιμοποιείται στα στατιστικά στοιχεία που συλλέγουμε για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε μέσω του ιστοτόπου. Η λειτουργία του ιστοτόπου δεν θα επηρεαστεί.

Cookies από παρόχους υπηρεσίας βίντεο (Google, Vimeo, DailyMotion κλπ)

Οι πάροχοι αυτοί μπορεί να τοποθετήσουν cookies στη συσκευή σας, αν παρακολουθείτε στον ιστότοπό μας βίντεο τα οποία μας παρέχουν ως εξωτερική υπηρεσία.

Αν απενεργοποιήσετε αυτά τα cookies, ενδεχομένως να μην μπορείτε να δείτε τα ενσωματωμένα βίντεο από τον ιστότοπό μας.

Cookies από κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα τρίτων μερών μπορούν να τοποθετήσουν cookies στη συσκευή σας αν επιλέξετε να μοιραστείτε υλικό από τον ιστότοπό μας με αυτά, κάνοντας κλικ σε ένα από τα ενσωματωμένα πλήκτρα με τίτλο «Κοινή χρήση» (share).

Αν απενεργοποιήσετε αυτά τα cookies, η λειτουργία «Κοινή χρήση» (share) δεν θα είναι διαθέσιμη.

6. Στατιστικά στοιχεία ιστοσελίδας

α.       Ενδέχεται να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε για στατιστικούς λόγους ή προκειμένου να  βελτιώσουμε την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας:

           1)      Πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας, τις επισκέψεις σας και τη χρήση της παρούσας Ιστοσελίδας (π.χ. τη διεύθυνση IP σας, τη γεωγραφική σας θέση, το πρόγραμμα περιήγησής σας, τον τρόπο ενημέρωσης για την Ιστοσελίδα, τη διάρκεια της επίσκεψης και τον αριθμό προβολών της σελίδας).

           2)      Πληροφορίες σχετικά με οποιεσδήποτε συναλλαγές πραγματοποιήσατε με εμάς στην ή σχετικά με την ιστοσελίδα

β.       Η σέσουλα συλλέγει και επεξεργάζεται αυτού του είδους τις πληροφορίες, καθώς και αυτές που προκύπτουν από τα cookies που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα δυνάμει του άρθρου 5 ανωτέρω, για να βελτιώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες της ιστοσελίδας καθώς και για στατιστικούς σκοπούς.

γ.       Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με την συλλογή και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και των ως άνω πληροφοριών μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

7. Ασφάλεια δεδομένων

α.       Η σέσουλα χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένα συστήματα για την διεξαγωγή απαραίτητων ελέγχων για την καταπολέμηση περιπτώσεων απάτης. Το κάθε μέλος συμφωνεί ότι σε περίπτωση ύπαρξης εύλογων στοιχείων και εφόσον το απαιτεί η συγκεκριμένη περίσταση, η σέσουλα θα έχει το δικαίωμα να συλλέξει, επεξεργαστεί και χρησιμοποιήσει εκείνα τα δεδομένα, τα οποία είναι απαραίτητα για την αποκάλυψη κάθε παράνομης ή αντισυμβατικής χρήσης της ιστοσελίδας.

β.       Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος γνωστοποίησης των πληροφοριών σας, εάν κάτι τέτοιο μας ζητηθεί από την αστυνομία ή οποιαδήποτε ρυθμιστική ή κυβερνητική αρχή στο πλαίσιο ερευνών σχετικά με δραστηριότητες κατά την επίσκεψη της ιστοσελίδας σε περίπτωση νόμιμης διάταξης, υπηρεσιακής εντολής ή επίσημης προκαταρκτικής εξέτασης. Επίσης η σέσουλα δύναται ελλείψει νόμιμης διάταξης να διαβιβάσει τα προσωπικά σας δεδομένα σε διωκτικές και εποπτικές αρχές για την απαραίτητη προστασία από κινδύνους για την κρατική και δημόσια ασφάλεια καθώς και για τη δίωξη εγκληματικών πράξεων και το μέλος συναινεί ρητά για τέτοιου είδους διαβίβαση. Επιπλέον, δεν μπορούμε να φέρουμε ευθύνη για την πολιτική απορρήτου των χρηματοπιστωτικών οργανισμών με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ιδιαίτερα μάλιστα για τους όρους χρήσης τους αναφορικά με την εκτέλεση διάφορων συναλλαγών.

γ.       Πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των δραστηριοτήτων τόσο που συλλέγουμε εμείς κατά τα προβλεπόμενα στην Παρούσα Πολιτική όσο και κατά τη χρήση της ιστοσελίδας, Ωστόσο επισημαίνεται ότι ιδίως η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν είναι απόλυτα ασφαλής. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται στην ιστοσελίδα μας (οποιαδήποτε μετάδοση γίνεται με δική σας ευθύνη). Από τη στιγμή που λαμβάνουμε τις πληροφορίες σας, χρησιμοποιούμε αυστηρές διαδικασίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας στην προσπάθειά μας να αποτρέψουμε μη εξουσιοδοτημένη χρήση.

δ.      Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας, είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται  μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS κάνοντας χρήση του SSL (Secure Sockets Layer).

ε.       Τα στοιχεία πιστωτικών καρτών που μεταδίδονται από την Ιστοσελίδα μας σε εταιρείες εκκαθάρισης πιστωτικών καρτών διέπονται από τους κανόνες που έχει θέσει το Συμβούλιο Προτύπων Ασφαλείας του Κλάδου Καρτών Πληρωμών (PCI DSS). Αποστολή του εν λόγω Συμβουλίου είναι «η ενίσχυση της ασφάλειας των στοιχείων λογαριασμών πληρωμής, προωθώντας την γνώση και την εκπαίδευση στα Πρότυπα Ασφαλείας PCI». Το Συμβούλιο ιδρύθηκε από τις American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard Worldwide και Visa Inc.. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συμβούλιο Προτύπων Ασφαλείας του Κλάδου Καρτών Πληρωμών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, www.pcisecuritystandards.org.

στ.    Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους  τους  άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

8. Μη τήρηση στοιχείων πιστωτικών καρτών

α.     Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η ιστοσελίδα δεν αποθηκεύει οποιαδήποτε στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας πληκτρολογείτε κατά την υποβολή της παραγγελίας σας, ούτε ηχογραφούνται σε περίπτωση τηλεφωνικής παραγγελίας (βλέπε Όροι και Προυποθέσεις παρ. 8). Πριν την έγκριση οποιασδήποτε συναλλαγής, συνδέεστε απευθείας με υπερσύνδεσμο με άλλη ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί μια διαδικτυακή τεχνολογία εκκαθάρισης πιστωτικών καρτών υπό την ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ. Αυτό σημαίνει ότι η Ιστοσελίδα μας δεν χρησιμοποιεί, για κανένα λόγο, οποιαδήποτε στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας έχετε πληκτρολογήσει, καθώς αυτά δεν είναι ορατά σε αυτή.

β.       Επισημαίνεται ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων, πληροφοριών, κ.λπ. που λαμβάνουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Κατά συνέπεια, ΔΕΝ πρέπει να μας στέλνετε πληροφορίες και στοιχεία πληρωμής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).  Σε περίπτωση πάντως που επιλέξετε να μας γνωστοποιήσετε στοιχεία σας όπως ενδεικτικά λόγω τηλεφωνικής παραγγελίας, μας παρέχετε τη ρητή συγκατάθεσή σας προς χρήση αυτών αποκλειστικά και μόνον για την αποπληρωμή της παραγγελίας σας, ενώ η σέσουλα δεν αποθηκεύει καθόλου τα στοιχεία αυτά.

γ.       Όταν επιλέγετε να πληρώσετε με PayPal, η πληρωμή σας υπόκειται στους Όρους και τις Προϋποθέσεις της PayPal, και για τα ζητήματα των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει η εταιρεία αυτή δυνάμει της σχετικής σύμβασης που έχετε αποδεχτεί κατά την εγγραφή σας στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

9. Γνωστοποίηση πληροφοριών

Δεν θα γνωστοποιήσουμε τα στοιχεία σας σε τρίτα μέρη παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα για την εκτέλεση της παραγγελία σας (Όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο) στις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε για την αποστολή των παραγγελιών σας.

Καθώς και σε περίπτωση εισαγγελικής παρέμβασης.

10. Ιστοσελίδες τρίτων μερών - Επεξεργαστές δεδομένων τρίτων μερών

α.    Μπορεί να βρείτε στην ιστοσελίδα συνδέσμους προς και από τις Ιστοσελίδες των δικτύων συνεργατών μας, διαφημιστών και άλλων τρίτων μερών. Αυτές οι Ιστοσελίδες έχουν τις δικές τους πολιτικές απορρήτου και δεν αποδεχόμαστε καμία ευθύνη για αυτές, ούτε εγγυούμαστε την ορθή ή νόμιμη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων από αυτές. Συνεπώς, εάν επισκεφθείτε ένα σύνδεσμο σε οποιαδήποτε από αυτές τις Ιστοσελίδες, συνιστούμε ιδιαίτερα να διαβάσετε αυτές τις πολιτικές πριν εισαγάγετε οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα σε αυτές τις Ιστοσελίδες.

β.   Χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων φορέων  για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς (εταιρεία ταχυμεταφορών, ΕΛ.ΤΑ, μεταφορική εταιρεία, Mailchimp, Google Analytics κ.λπ). Αυτοί οι φορείς έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που αναφέρθηκε στο παρόν κείμενο.

11. Έλεγχος των στοιχείων σας

α.       Εάν επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση ή/και ενημέρωση σχετικά με τα στοιχεία σας που έχετε υποβάλει στη σέσουλα, μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά μαζί μας. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ασκήσετε και το δικαίωμα αντίρρησής σας.

β.     Στο πλαίσιο των διαδικασιών ασφαλείας που ακολουθούμε, ενδέχεται να ζητήσουμε στοιχεία ταυτότητας χρήστη όπως αυτά έχουν δηλωθεί στην ιστοσελίδα μας πριν σας παράσχουμε οποιαδήποτε πληροφορία, προς επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας και προς διασφάλισή σας. Πρέπει να φροντίσετε για την ασφάλεια των πληροφοριών σας, καθώς θα φέρετε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιήσουμε ανταποκρινόμενοι σε αίτημα κάποιου ατόμου που χρησιμοποιεί τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και τον κωδικό πρόσβασής σας. Συνιστούμε ιδιαίτερα να μην επιτρέψετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας να αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασής σας, καθώς αυτό θα έδινε σε άλλα άτομα που χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας δυνατότητα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.

12. Λήξη συμμετοχής ως μέλους

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγραφείτε από μέλος από την ιστοσελίδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εφόσον διαγραφείτε από μέλος μας, θα διαγράφουμε και τα όποια προσωπικά δεδομένα μας έχετε παραχωρήσει μέχρι τη διαγραφή σας ως μέλος της σέσουλας. Κατ’ εξαίρεση συναινείτε στην αποθήκευση και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και μετά τη λήξη της συμμετοχής σας στη σέσουλα για τη διαμόρφωση των στατιστικών στοιχείων της ιστοσελίδας (αφού πρώτα έχουν καταστεί ανώνυμα) καθώς και σε περίπτωση εκκρεμούς παραγγελίας ή οικονομικής ή άλλης εκκρεμότητας μεταξύ της σέσουλας και εσάς και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή τακτοποίησή/ικανοποίησή της.

13. Επικοινωνία

α.       Η σέσουλα (βλέπε ταχυδρομική διεύθυνση παρακάτω) είναι η υπεύθυνη επεξεργασίας των δεδομένων σας στο πλαίσιο του Νόμου 2472/1997 για την Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (στο εξής αναφερόμενου ως «ο Νόμος») η οποία διεξάγεται δυνάμει της παρούσας Πολιτικής.

β.       Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στις πληροφορίες που διατηρεί η σέσουλα σχετικά με εσάς και μπορείτε να ασκήσετε αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με το Νόμο. Μπορείτε να υποβάλλετε ένα αίτημα πρόσβασης δωρεάν, καθώς και αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων από τα αρχεία της σέσουλα. Για τα προσωπικά δεδομένα που τηρούνται απο επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους (π.χ. εταιρεία ταχυμεταφορών, ΕΛ.ΤΑ, μεταφορική εταιρεία κλπ.) θα πρέπει να ζητήσετε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων ή διαγραφή απο εκείνους.

γ.       Είναι τιμή μας να επικοινωνούμε με τους πελάτες μας και τυχόν παράπονα είναι πάντα ευπρόσδεκτα. Εκτιμούμε πάντα το χρόνο που αφιερώνετε για να μας παράσχετε πληροφορίες οι οποίες μας βοηθούν να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας είναι απολύτως ικανοποιημένοι, καθώς επιθυμούμε να επισκεφθείτε ξανά την ιστοσελίδα μας και επίσης να μας συστήσετε και τους φίλους σας. Για τυχόν απορίες ή σχόλια σχετικά με τα παραπάνω, ή εάν θέλετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των πληροφοριών σας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ζωντανής συνομιλίας, δια τηλεφώνου ή ακόμα και με γραπτή επιστολή, θα είναι χαρά μας να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση μπορεί να έχετε. Λάβετε υπόψη ότι όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις ενδέχεται να καταγράφονται για εκπαιδευτικούς λόγους, για λόγους ασφαλείας ή για τον έλεγχο της υπηρεσίας. Τέλος, τηρείται αρχείο με όλες τις ζωντανές συνομιλίες ή τα σταλθέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για λόγους παρακολούθησης αιτημάτων και για στατιστικούς λόγους.

Μπορείτε ακόμα να μας στείλετε γραπτή επιστολή στη διεύθυνση:

Παντοπωλείο Σέσουλα

Γληνού 30, Εύοσμος Τ.Κ 56224

Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων αυτού του ιστότοπου είναι: «Κυριακή Τεκτονίδου»

Κατά τα λοιπά ισχύουν και δεσμεύουν συνολικά οι Όροι και Προϋποθέσεις.