Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για Vegan Κέικ με Κεράσια , από την αγαπημένη φίλη μας και food blogger Ελπίδα Χαραλαμπίδου και από το blog της.

Λατρεύω τα κεράσια, είμαι σίγουρη δεν υπάρχει κάποιος που δεν τρώει κεράσια.  Έτσι λοιπόν όταν βρω κεράσια, όλο και κάποιο γλυκό θα μπει στις συνταγές του blog μου.  Αγοράζω εχθές τα κερασάκια μου από την λαϊκή, και μου δίνει μια φίλη μου άλλα τόσα.   Και εκεί που κάθομαι στον καναπέ, έρχεται η συνταγή στο μυαλό μου Vegan Κέικ με Κεράσια. Το ήθελα ζουμερό γιατί δεν μου αρέσουν τα στεγνά κέικ και ήθελα να είναι γεμάτο αρώματα. Περιττό να σας πω ότι πέτυχα ακριβώς αυτό που ήθελα, έγινε τέλειο και χωρίς μίξερ σε 5 λεπτά.  Ένα θα σας πω όπως διαβάσατε, δεν έχει βούτυρο αυγά και γάλα και ναι είναι πολύ νόστιμο. Νομίζω ότι σας έπεισα και αν έχετε κεράσια, μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε το αμέσως.

Vegan Κέικ με ΚεράσιαΥλικά

1 κούπα Καλαμποκέλαιο

3/4 κούπας Ζάχαρη

3 κούπες αλεύρι Κούλα

1 κούπα χυμό Πορτοκαλιού και  ξύσμα

1/2 κ.γ Κανέλα

1/3 Σοκολάτα Υγείας

1 κ.γ Σόδα Φαγητού

1/2 κ.γ Μπέικιν Πάουντερ

1/3 κούπας φιλέ Αμύγδαλο

2 κούπες Κεράσια(χωρίς κουκούτσια)

Vegan Κέικ με ΚεράσιαΕκτέλεση

    Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα κεράσια, τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα και τα ανακατεύετε. Με σύρμα ανακατεύετε το καλαμποκέλαιο τη ζάχαρη το χυμό, το ξύσμα και τη σόδα, μέχρι να ενωθούν. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέστε τα υγρά στα στερεά, και ανακατεύετε 1-2 λεπτά. Αδειάζετε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα 24 εκ με λαδόκολλα, ή σε ταψί αν δεν έχετε. Ψήνετε 50-60 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας, και πως ψήνει.  Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε, μόλις κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Καλή Επιτυχία !

Vegan Κέικ με Κεράσια
Vegan Κέικ με Κεράσια
Vegan Κέικ με Κεράσια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *