Συνταγή για Φακόρυζο

No comments yet

Σας παρουσιάζουμε συνταγή για Φακόρυζο, από μια από τις αγαπημένες μας food blogger Έλενα Σμπώκου, η συνταγή αναδημοσιεύεται από την σελίδα της Elena’s Cooking.

1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1 κούπα φακές

1 κούπα ρύζι για πιλάφι

1 φύλλο δάφνης

κανέλλα τριμμένη

τριμμένο κάρδαμο ή κύμινο

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Φακόρυζο

Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε μέτρια φωτιά σωτάρεις τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Ρίχνεις το κάρδαμο και την κανέλλα και ανακατεύεις.

Σε μια κατσαρόλα βράζεις τις φακές για 10 λεπτά περίπου. Σουρώνεις τις φακές και ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί.

Ρίχνεις το ρύζι, τις μισοβρασμένες φακές, την δάφνη και αλάτι. Προσθέτεις 1 1/2 κούπα νερό και χαμηλώνεις την φωτιά. Βράζεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρυζι και οι φακές.

Ρίχνεις μέσα στην κατσαρόλα με το φακορυζο το σοταρισμένο κρεμμύδι, προσθέτεις ξύδι και ανακατεύεις ελαφρά να πάει παντού. Το φαγητό είναι έτοιμο και τρώγεται ζεστό αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας όρεξη !


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *